Beveren (Roeselare) / Economie Beveren (Roeselare) / Economie Na 80 jaar komt er een einde aan bekende Frituur Monique in Gits: “Geen opvolging of zin om mee te gaan in nieuwe tijd” Na 80 jaar komt er een einde aan Frituur Monique. De legendarische frituur had eerst zijn stek aan het station in Roeselare, om vervolgens richting het centrum van Gits te verkassen. Nu houdt Kristof Verhelle ermee op. De laatste week van juni wordt ook de laatste voor Frituur Monique. 18 juni 2025
Gits / Samenleving Gits / Samenleving In 2025 bestaat Frituur Monique 80 jaar: “Ik koester nog altijd de tips van mijn moeder” Straks viert Frituur Monique de tiende verjaardag in Gits, de zeven decennia daarvoor stond de familie Verhelle in de stationsbuurt in Roeselare. “Er is in al die jaren veel veranderd, maar mijn moeder heeft met altijd ingepeperd dat je je klant centraal moet stellen.” 5 september 2024
Gits / Horeca Gits / Horeca Kristof Verhelle (49) is toonbeeld van frietkotcultuur: “Ik zal altijd ‘kotjesvolk’ blijven” De Nationale Vereniging van Frituristen hoopt dat de Belgische Frietkotcultuur door Unesco erkend wordt als immaterieel erfgoed. Kristof Verhelle (49) van Frituur Monique uit Gits ademt de frietkotcultuur als geen ander uit. Al 75 jaar bakken hijzelf, zijn ouders én grootouders ambachtelijke, handgesneden frietjes. 1 december 2021