Ruiselede / Horeca Ruiselede / Horeca Ruiseleeds stokers-duo lanceert alcoholarme gin volgens een uniek concept: “We brengen gin terug tot de essentie” Het echtpaar Bas en Hildegard Van Ostaden haalde reeds verschillende prijzen met het stoken van uitmuntende whisky. Ditmaal brengen ze TUUR op de markt, een alcoholarme gin in zeven smaken. Het concept is even simpel als uniek: stook een gin van maar liefst 46 graden, waarvan je slechts 2 pipetjes nodig hebt om een lekkere alcoholarme gin tonic te drinken. “We brengen de essentie van gin terug naar zijn puurste vorm”, legt Bas uit. 27 maart 2025
Ruiselede / Horeca Ruiselede / Horeca Enorme interesse voor Belgische whisky van Ruiseleeds echtpaar Bas en Hildegard van Ostaden: “We hebben onszelf onderschat” Vorig jaar zonden Bas en Hildegard van Ostaden vijf stalen whisky naar het Engelse whisky-icoon Jim Murray. “Een geforceerde gok”, geven ze toe. Maar verrassend genoeg kregen ze allemaal een eervolle vermelding in zijn jaarlijkse whisky-bijbel. De ‘Bassets Cigar Malt 2023’ haalde zelfs een ‘Liquid Gold Award’ met 94,5 punten! Dit jaar sturen ze opnieuw 4 stalen whisky naar de strenge Brit. “Deze whisky is nog ouder en nog beter”, vindt Bas van Ostaden. “Ondertussen is de druk én de interesse wereldwijd toegenomen.” 5 augustus 2024
Ruiselede / Samenleving Ruiselede / Samenleving “We denken buiten de traditionele grenzen van het distilleren”: whisky van The Bassets Craft Distillery in Ruiselede wint award in Whisky Bible van Jim Murray “Eerlijk? Het was een geforceerde gok”, geven Bas en Hildegard van Ostaden toe, toen ze uit hun kleine stokerij in Ruiselede vijf stalen whisky stuurden naar het Engelse whisky-icoon Jim Murray. En wat blijkt? Alle vijf whisky’s krijgen een eervolle vermelding in zijn jaarlijkse whisky-bijbel. De ‘Bassets Cigar Malt 2023’ kreeg zelfs een ‘Liquid Gold Award’ met 94,5 punten! “Really a delight”, aldus Murray. 28 maart 2024