Zware sportbreuken verdrievoudigd in Roeselare

Redactie KW

Het aantal zware sportletsels is de voorbije jaren verdrievoudigd. Dat zegt Pieter D’Hooghe, orthopedisch chirurg aan het Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare aan Krant van West-Vlaanderen. Het groeiend aantal sportletsels heeft onder andere te maken met toenemend geweld op het sportveld.

Dokter Pieter D’Hooghe, orthopedisch chirurg aan het Stedelijk Ziekenhuis van Roeselare, is naar aanleiding van het incident met Anderlechtverdediger Wasilewski gaan kijken hoe het aantal zware sportbreuken die hij en zijn dienst voor behandeling binnen krijgen in het ziekenhuis is geëvolueerd. De voorbije vijf jaar is dat aantal verdrievoudigd, zegt de zoon van ex-Club voorzitter en ex-bondsvoorzitter Michel D’Hooghe.

Mentaliteit op en kwaliteit van het veld

Toenemende agressie is een van de oorzaken van dat hoge aantal kruisbandletsels. De mentaliteit op het veld is gewijzigd, stelt hij vast. Ook het schoeisel van de voetballers is agressiever geworden: er wordt meer gespeeld met ijzeren toppen.

Maar ook de gebrekkige kwaliteit van de sportvelden kan sportletsels veroorzaken. En een derde oorzaak is de overbelasting: voetballers spelen meer wedstrijden dan voorheen.

Meer over sportletsels in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 4 september.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.