Wim Steeman is nieuwe fietsmanager in Brugge

Redactie KW

De stad Brugge heeft Wim Steeman aangesteld als nieuwe fietsmanager. Hij is de eerste van drie nieuwe managers die de stad aanwerft, er volgen nog een toekomstmanager, en een participatiemanager.

Wim Steeman is 33, en is vooral bekend in filmmiddens. Hij werkte de voorbije jaren als lokatiehunter voor binnenlandse én buitenlandse films, en werkte ook al productieleider. Sinds 1 oktober is hij aangesteld als Brugs fietsmanager.

Eén fietszone

Over zijn benoeming wil schepen van mobiliteit Annick Lambrecht (SP.a) niet veel kwijt. “We zullen pas communiceren over een half jaar, eerst moeten we intern de problemen in kaart brengen, en oplossingen zoeken. Ik sta er versteld van hoe weinig fietsstad Brugge nog is, en dus komen we pas met beleidsplannen naar buiten, eens die duidelijk zijn”, aldus de schepen in een telefonische reactie.

Eerder had burgemeester Renaat Landuyt (SP.a) de keuze voor een fietsambtenaar als volgt gemotiveerd. “De nieuwe Brugse verkeersplanning wordt er één die vertrekt vanuit de fiets. De binnenstad moet op termijn een fietszone worden”.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.