Wilde achtervolging aan 200 per uur op Roemeense dieven tussen Beernem en Oostkamp

Redactie KW

Woensdag zijn drie Roemeense dieven voor de Brugse onderzoeksrechter verschenen. Ze werden dinsdagnamiddag opgepakt na een wilde achtervolging door de politie op de E40 tussen Beernem en Oostkamp. De agenten moesten hun gaspedaal tot boven de 200 km/u induwen.

Dinsdagmiddag om 12.30 uur hebben twee Roemeense vrouwen geprobeerd om de halsketting af te rukken van een oudere dame in Oedelem. Het slachtoffer stond aan de bushalte op het kruispunt van de Bruggestraat en de J. Creytensstraat. De dievegges gingen rond de vrouw staan en deden een afleidingsmanoeuvre. Ze vertelden een verhaaltje over een zieke moeder en probeerden tevergeefs de halsketting te stelen.

Spectaculaire achtervolging

Een getuige van de poging tot diefstal verwittigde de lokale politie. De dievegges vluchtten daarop weg en stapten in een auto met Engelse nummerplaat die even verderop geparkeerd stond, met een mannelijke chauffeur. Daarom kwam het tot een wilde achtervolging met de politie. In Beernem reed het voertuig van de dieven de E40 op. Daarbij werden alle verkeersregels aan de laars gelapt : de dieven reden o.m. op de pechstrook

Klemrijden in Oostkamp

De politie kon het voertuig pas klemreden op de afrit in Oostkamp. Om de auto in te halen, moesten de agenten aan een snelheid van 200 km/uur rijden. Het trio is gearresteerd en bleek over geen adres in België te beschikken. Ze weigeren hun medewerking aan het onderzoek en beweren enkel op doortocht te zijn. Het parket vordert hun aanhouding. Vandaag verschijnen ze voor de onderzoeksrechter op betichting van poging tot diefstal met geweld, met verzwarende omstandigheden.

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.