Weerspannige Lappersfort-sympathisanten vragen vrijspraak

Redactie KW

Vier sympathisanten van de bezetters van het Lappersfortbos in Brugge vragen voor de correctionele rechtbank de vrijspraak. Ze worden vervolgd voor weerspannigheid ten tijde van de ontruiming. Op 4 maart 2010 braken ze volgens het openbaar ministerie door een politieversperring. Daarbij raakten vier agenten gewond. Twee van hen stelden zich burgerlijke partij. De vier pleitten de vrijspraak.

Volgens de beklaagden zijn de agenten bij hun achtervolging gevallen en gewond geraakt. Volgens de beklaagden ging de politieversperring open om een vrachtwagen door te laten. Zij hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om het bos in te lopen. De politieagenten die hen achterna stormden, zijn gevallen en daarbij gewond geraakt. De actie zelf was volgens hen geweldloos.

Het openbaar ministerie volgt de argumentatie van de manifestanten niet. Het openbaar ministerie pleit voor geweldloze acties maar dit was er geen.

Twee agenten vragen een schadevergoeding. Eén van hen is nog steeds arbeidsongeschikt. Hij heeft een complexe kwetsuur aan de hand opgelopen. Het Brugse stadsbestuur vordert als werkgever van de twee agenten één euro voorlopige schadevergoeding.

De rechtbank doet uitspraak op 17 mei 2010.

(gw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.