Waregemnaar maakt kortfilm met Wim Opbrouck

Redactie KW

In het zwembad van Waregem kon vandaag uitzonderlijk niet gezwommen worden. In het bad vonden de opnames plaats van de kortfilm ‘Badpakje 46’, Een film van Waregemnaar Wannes Destoop. Hij studeert film en maakt de kortfilm als eindwerk. Acteur Wim Opbrouck is voor de gelegenheid badmeester van dienst.

Veel volk vandaag rond het zwembad van Waregem. Maar wel weinig zwemmers. Hier vinden de opnames plaats van de kortfilm van Waregemnaar Wannes Destoop. Badpakje 46 is het verhaal van de 12-jarige Chantal die het moeilijk heeft om haar weg te vinden in het dagelijkse leven.

“Thuis kan ze niet terecht bij haar moeder. Met haar broer schiet ze niet goed op. En eigenlijk hier in het zwembad traint ze voor de komende zwemwedstrijd en ze heeft een nieuwe zwembril nodig. En ze zet alles op alles om die bril te pakken te krijgen.”

Professioneel

Acteur Wim Opbrouck speelt de rol van badmeester. Hij is tevreden over de samenwerking met de studenten. “Superprofessioneel. Heel goed voorbereid. Ik doe dat graag. Maar jammer genoeg ontbreekt mij de tijd om het meer te doen. Ik vind het heel leuk om te doen.”

Dat de regisseur net dit zwembad koos als locatie, was evident. “Ik ben hier opgegroeid en hier vaak komen zwemmen als 12-jarige. Het is visueel een mooi zwembad. Het is tof dat we hier de mogelijkheid ook hebben.”

De komende dagen wordt nog verder gefilmd in en rond Waregem en in een café in Hulste. De film moet eind juni af zijn en vermoedelijk komt er begin juli een eerste vertoning.

(sg)

Een blik achter de schermen vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.