Wagen maait twee voetgangers van zebrapad in Roeselare

Redactie KW

Vrijdagmorgen is omstreeks 8 uur een bejaard koppel opgeschept door een wagen. Het ongeval deed zich voor op het zebrapad in de Meensesteenweg, ter hoogte van het Heilig Hartziekenhuis. De twee voetgangers raakten zwaargewond. Volgens het parket bleek de autobestuurder gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Een bejaard koppel, twee zeventigers uit Roeselare, stak in de Meensesteenweg ter hoogte van het Heilig Hartziekenhuis het zebradpad over. Een wagen, bestuurd door een 28-jarige Roeselarenaar, die uit het centrum kwam, merkte het koppel te laat op en sleurde de bejaarden metersver mee tot op het kruispunt met de Wilgenstraat.

Parketdeskundige komt ter plaatse

Volgens de Riho-politie liepen beide slachtoffers zware hoofdwonden op en werden in kritieke toestand weggebracht : de man naar het nabijgelegen Heilig Hartziekenhuis, de vrouw naar het Stedelijk Ziekenhuis. Ze vechten nog steeds voor hun leven.

Een deel van de Meensesteenweg werd urenlang voor het verkeer afgesloten. Dat zorgde voor verkeershinder op de binnenring.

Volgend het parket van Kortrijk had de bestuurder te veel gedronken. “Hij testte positief op alcohol. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.” Uit onderzoek van de verkeersdeskundige bleek dat er op de plaats van het ongeval geen remsporen werden aangetroffen. De slachtoffers zijn nog altijd kritiek.

(FV-Jos-LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.