Zedelgem-Dorp heeft volledig drempelvrije wandellus

Vooraan burgemeester Annick Vermeulen en schepen Ellen Goes, achteraan Anja Bardyn , directeur sociale zaken, en Ingrid Ballieu, lid van de Andersvalidenraad, aan het bord ter hoogte van het gemeentehuis.© BC
Vooraan burgemeester Annick Vermeulen en schepen Ellen Goes, achteraan Anja Bardyn , directeur sociale zaken, en Ingrid Ballieu, lid van de Andersvalidenraad, aan het bord ter hoogte van het gemeentehuis.© BC

Wandelroute De Platseroute is een nieuwe voetgangerscirkel die op een veilige manier belangrijke voorzieningen verbindt in Zedelgem-Dorp. Deze aaneengesloten wandelroute van 1,9 kilometer moet voetgangers in staat stellen om zelfstandig en op eigen tempo hun doel al stappend te bereiken.

“Op onze Platseroute ondervinden oudere mensen of hulpbehoevende wandelaars geen obstakels of moeilijke drempels. Langs de wandelroute vind je zowel het gemeentehuis, handelszaken, parkjes en het lokaal dienstencentrum De Braambeier”, opent burgemeester Annick Vermeulen.

Bankjes en speelplein

“Met dit initiatief wil het gemeentebestuur mensen een veilige wandelroute aanbieden zonder moeilijke hindernissen en zo bezoekers van zijndienstencentrum De Braambeier aanmoedigen om de wandeling te doen.”

Er zijn verschillende bankjes voorzien langs het parcours waarop je even kan uitrusten en aan de woonzorgsite is een leuk speelplein waar kinderen zich kunnen uitleven.

Twee parcoursborden

Er staan twee grote borden met het wandelparcours opgesteld: één aan het gemeentehuis nabij het Pater Amaat Vynckeplein en één aan De Braambeier langs de Loppemsestraat. Vanaf het gemeentehuis volgt de voetgangerscirkel volgende route: Loppemsestraat – Fazantenlaan – pad woonzorgsite tot aan de Sint-Jorislaan – Loppemsestraat richting Pater Amaat Vynckeplein – Leenhof – Burgemeester Jos. Lievensstraat – Sint-Laurentiusstraat – Snellegemsestraat tot aan het gemeentehuis.

“De wandelroute kan je ook afleggen door de bijhorende grondmarkeringen, met het logo van een wandelfiguurtje, te volgen. De gemeente wil in de toekomst nog meer voetgangerscirkels realiseren in de (deel)gemeenten”, aldus nog schepen van Sociale Zaken Ellen Goes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.