Witte rook voor de 7de Geniestraat

Schepen van openbare werken Erik Verbeure en burgemeester Joris Hindryckx poseren in de 7de Geniestraat waar straks de voetpaden zullen aangelegd worden. © (Foto ACK)
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Al een hele tijd zaten de bewoners van de 7de Geniestraat op hun honger wat betreft de aanpak van hun straat en de beloofde aanleg van de voetpaden.

“De voetpaden komen er ten behoeve van de schoolgaande kinderen, de bewoners van het WZC en de bewoners in het algemeen”, legt schepen van openbare werken Erik Verbeure uit. “Het engagement van het gemeentebestuur was een uitgemaakte zaak doch omwille van de te verwachten aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel, een opdracht door de hogere overheid opgelegd, liet de uitvoering op zich wachten maar nu is er goed nieuws: de kogel is door de kerk en we kunnen een aanvang maken voor de opstart van de procedure.”

De schepen van openbare werken kreeg het goede nieuws te horen en samen met het college van burgemeester en schepenen zal hij nu ijveren om werk te maken van de uitvoering. “In dit project zal ook de Zarrendreef en omgeving worden opgenomen”, aldus schepen Verbeure. “Deze opdracht zal ook gevolgen hebben voor een aantal bijsturingen aan de waterhuishouding in de Stadenstraat en de Eug. De Grootelaan maar hier zijn de aanpassingen minder ingrijpend.”

Het voetpad zal zeker bijdragen tot de veiligheid van de kinderen, maar ook de ander mensen zullen straks het voetpad kunnen gebruiken, een grote meerwaarde voor deze omgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier