Werken rotonde Meulebekestraat Ingelmunster starten later

Schepen Jan Rosseel op de nieuwe parking aan het sportstadion.©FODI
Schepen Jan Rosseel op de nieuwe parking aan het sportstadion.©FODI
Redactie KW

De werken aan de rotonde in de Meulebekestraat in Ingelmunster zullen niet na het grote bouwverlof, maar wellicht pas rond september van start gaan. Door een budgetwijziging moet er een nieuwe aannemer worden aangesteld.

Deze maand zal het kruispunt van de Meulebeke- en de Bruggestraat (tussen dokter Haemers en Ingelmunster Shopping) opnieuw toegankelijk zijn. Normaal moest dat kruispunt al geopend zijn, maar door een extra aansluiting is dat moment wat opgeschoven. Het betreft het verleggen van de beek, waardoor de erfdienstbaarheid onder de gebouwen verdwijnt.”

Extra aansluiting

“Er wordt dus een extra aansluiting aangebracht tussen de vroegere cinema Corso en het kruispunt. Deze werken zullen de komende twee weken gebeuren. Daarna volgt de toplaag, de belijning en kan het kruispunt weer open. Een exacte datum kan ik niet zeggen, maar ik vermoed dat dit kruispunt binnen drie weken terug kan openen”, zegt schepen van Openbare Werken Jan Rosseel, die ook stilstond bij de rotonde in de Meulebekestraat.

“Vanaf 18 mei gebeuren er daar voorbereidende nutsvoorzieningen, die acht à tien werkdagen zullen duren. De start van de heraanleg van de rotonde waarbij de fietsers niet meer op maar buiten de rotonde zullen rijden was voorzien net na het grote bouwverlof van 15 augustus. Door een budgetwijziging moet AWV echter een nieuwe aannemer aanstellen, waardoor die werken pas rond september zullen starten.”

“De Noord-Zuid verbinding (Kortrijk-Brugge) zal altijd mogelijk blijven via verkeerslichten. Deze werken moeten in drie maanden tijd worden afgerond.”

Parking sportstadion

Wie langs de Ringbaan rijdt, bemerkt dat de nieuwe parking ter hoogte van het sportstadion al praktisch klaar is. “De nieuwe parking zal ongeveer 131 nieuwe parkeerplaatsen tellen. Het doel van de extra parking is vooral de parkeerdruk rond het sportstadion opvangen en vooral wegwerken.”

“Het betreft een groene parking: de ondergrond waarop geparkeerd zal worden is ingezaaid gras (een mengeling van aarde en steen ter versteviging). Het inzaaien kan ten vroegste eind maart/begin april gebeuren. Omdat dit een grasondergrond is, zal het ook een tijdje duren vooraleer erop geparkeerd zal mogen worden. Het gras moet immers eerst stevig worden van structuur (voldoende wortels). De opening zal daardoor eerder rond juli liggen. Door corona zijn er momenteel toch geen evenementen, waardoor het gras rustig zal kunnen groeien”, legt de schepen uit.

“Er werden ook 33 nieuwe bomen aangeplant. Het betreft mooie zomereiken. Tussen de parking en de weide van Vankeirsbilck wordt een groene bladhoudende haag aangeplant. In het begin van de parking komt er extra lage beplanting.”

Sinds maandag 8 maart kan men het Garagestraatje (achterzijde Hinnebilkstraat) niet meer gebruiken. Dit straatje is ook niet meer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. “Op maandag 8 maart werd er immers gestart met computergestuurde bemaling, waarbij ze de grondwatertafel zullen verlagen tot op een niveau dat ze veilig kunnen werken. De werken worden daar weldra terug opgestart.” (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.