Werken gepland aan verkeerslichten tussen Ieper en Brielen na vijfde defect in amper week tijd

© TP
© TP
Redactie KW

Het is de pendelaars die elke ochtend langs de verkeerslichten tussen Ieper en Brielen moeten ongetwijfeld opgevallen: de lichten werkten de voorbije week meer niet dan wel. Het vervangen van verschillende onderdelen bood geen soelaas, waardoor men nu beslist om vrijdag de verkeersregelaars te vernieuwen.

De verkeerslichten op het kruispunt van de Noorderring en Veurnseweg tussen Ieper en deelgemeente Brielen vielen afgelopen dinsdagvoormiddag uit. Het gaat al om het vijfde defect sinds 7 juni. Ploegen van politiezone Arro Ieper moeten telkens ter plaatse komen om het verkeer te regelen.

“Afgelopen maandag en dinsdag kregen we de melding rond 7.30 uur en bleven onze ploegen verschillende uren ter plaatse tot het defect hersteld was”, zegt Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. “De inzet van politie is nodig: het gaat om een drukke verkeersas, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.”

Onbekende oorzaak

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, dat instaat voor het beheer en onderhoud van het kruispunt van deze gewestwegen, probeerde de oorzaak van de defecten na te gaan. “Maar die hebben we nog niet gevonden”, zegt woordvoerder Eveline Vandecaetsbeek.

“Ondanks de vervanging van verschillende onderdelen de voorbije dagen, werden we geconfronteerd met nieuwe defecten. Omdat we intussen bijna alle mogelijke onderdelen vervingen, is beslist om volledig nieuwe verkeersregelaars te plaatsen. Het gaat om de gele ‘kasten’, waar de elektriciteitskabels samenkomen. Die werken gebeuren komende vrijdag na de spits. Het verkeer zal tijdelijk geregeld worden met assistentie van de politie.”

Onderhoudsbeurt

Opvallend: ook de verkeerslichten op het kruispunt van gewestweg Randweg en Brugstraat in de Ieperse deelgemeente Boezinge waren dinsdagvoormiddag defect. Daar heeft het uitvallen van de lichten te maken met een onderhoudsbeurt. “Er is iets fout gelopen met het testen van een zekering. Dat probleem is ondertussen verholpen”, besluit Vandecaetsbeek.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.