Wegen- en rioleringswerken in Menen en Rekkem starten op 14 april

De signalistatie staat klaar aan de Watertroren ter hoogte van De Palma.©Wilfried Ossieur WO
De signalistatie staat klaar aan de Watertroren ter hoogte van De Palma.©Wilfried Ossieur WO
Redactie KW

Op maandag 12 april starten de wegen-en rioleringswerken in de Moeskroen- en Lauwestraat in Menen en Rekkem. De Watergroep past eerst zijn net aan in de Moeskroenstraat. Daarna voert het een structureel onderhoud uit van de N366.

De stad Menen en Riopact leggen een gescheiden riolering aan in de Moeskroenstraat, dit tussen de Palingbeek en het kruispunt met de Lauwestraat en in de Lauwestraat tot en met het kruispunt van de Fonteinstraat. Ook de rijweg wordt vernieuwd en de parkeerplaatsen krijgen een waterdoorlatende verharding zodat het regenwater kan infiltreren in de ondergrond.

Het asfalt van de rijweg, de parkeerstroken en de fietspaden worden deels vernieuwd in de Moeskroenstraat tussen de rotonde aan La Palma in Menen” met de N32 en de rotonde aan de Croisé- Dronckaertstraat in Rekkem. Door de combinatie van deze werken probeert men de hinder éénmalig en zo kort mogelijk in de tijd te houden.

Tussen het rondpunt N32 aan de La Palma tot aan het kruispunt met de Pont Neufstraat zijn er twee weken lang werken, te beginnen op 26 april. Tussen de Pont-Neufstraat en Kasteeldreef (Sint Niklaaskerk Rekkem) drie weken vanaf 17 mei. Voor de derde fase tussen het kruispunt van de Kasteeldreef en Priester Coulonstraat is twee weken voorzien en dit vanaf 7 juni. Tenslotte komt de strook tussen de Priester Coulonstraat en het rond punt aan de beurt, dit ook voor twee weken .

Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien. Deze gaat via de N58 – E17 – E403 – A19 en N32.

(WO)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten