Verkeershinder door herstel Zwaantjesbrug in Wielsbeke

De Zwaantjesbrug werd al diverse keren aangereden. © Frank Meurisse
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

Een aannemer zal in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv de Zwaantjesbrug in Wielsbeke herstellen. De liggers van de brug zijn beschadigd na meerdere aanrijdingen. De werken starten op 3 april en duren tot 13 juni. Het wegverkeer op en onder de Zwaantjesbrug is vanaf 3 april tijdelijk onderbroken.

De brug, die het kanaal Roeselare-Leie en de naastgelegen Expresweg N382 overspant, werd de voorbije jaren meermaals aangereden door te hoge of te hoog geladen voertuigen. “Daardoor zijn de liggers van de brug beschadigd”, zegt Geert Weymeis van de Vlaamse Waterweg. “Een van de liggers is zelfs gescheurd en moet worden vervangen.”

De werken worden gefaseerd uitgevoerd. De aannemer start op 3 april, en tot en met 23 april kan geen autoverkeer over of onder de Zwaantjesbrug. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken wel over de brug. Het fietsverkeer langs het kanaal wordt ook omgeleid via de Vaartstraat.

Midden juni opnieuw vrij

Vanaf 24 april zal er opnieuw autoverkeer over de brug mogelijk zijn. Maar dat zal per richting beurtelings gebeuren geregeld door verkeerslichten. In mei zal het verkeer opnieuw onder de brug door kunnen. Na een nieuwe onderbreking van de onderdoorgang op 12 en 13 juni, om de bekisting te verwijderen, zal de brug hersteld zijn en worden alle verkeersmaatregelen opgeheven.

Het zwaar verkeer van en naar de E17 wordt omgeleid via de N50 en N36 en het oprittencomplex in Deerlijk. De scheepvaart wordt niet gehinderd.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier