https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verkeersdruk stijgt in Ingelmunster door werken rotonde

In de Dossestraat lagen ‘sneuvelden’ al enkele sergeanten. ’s Morgens stonden ze terug recht. (foto FODI) © FODI
Redactie KW

Sinds de werken aan de rotonde in de Meulebekestraat passeert er nu veel meer verkeer in de Kruis- en Dossestraat. De gemeente liet ‘sergeanten’ aanbrengen, waardoor chauffeurs hun snelheid moeten aanpassen.

Tot eind dit jaar wordt er gewerkt aan de rotonde van De Ring en de Meulebekestraat. Het verkeer zoekt een andere weg om eventueel in de Meulebekestraat en zelfs in de Oostrozebekestraat te geraken. Het aantal voertuigen – vanaf de site Aviflora – in de Kruisstraat en Dossestraat nam aanzienlijk toe. Sommige chauffeurs houden het rustig, anderen rijden dan weer heel snel in deze straten. De gemeente besloot van ‘sergeanten’ aan te brengen, ter bescherming van de woningen en de fietsers.

Steentjes tot aan de voordeur

“Bepaalde woningen staan in een bocht. Sommige voertuigen rijden daar toch nog te snel, waardoor het niet veilig was voor de zwakke weggebruikers. De auto’s rijden ook op het grind voor de woningen en de steentjes springen tot aan de voordeur”, zegt schepen van Mobiliteit Trui Lambrecht. “De eerste week was het nog drukker, maar het verkeer heeft zich de voorbije week genormaliseerd.”

Is de verkeerssituatie in de Dossestraat niet gevaarlijker geworden door het plaatsen van die sergeanten? Kom je vanuit de Lammekensknokstraat, dan kom je vanuit een bocht (ter hoogte van de woning Callewaert in de Dossestraat) en dan staat er plots een voertuig voor je dat van de andere kant komt. Uitwijken is heel moeilijk geworden door die sergeanten. “Doordat de snelheid naar beneden werd gehaald, is het mogelijk om elkaar op een veilige manier te passeren”, stipt de schepen verder aan.

Geen makkelijke situatie

“Er is niet enkel een verkeerstoename in de Dossestraat. Dat is ook het geval in de Krekel-, Lenteakker- en Lampettenstraat, maar hier geldt er al een zone 50 en een tonnageverbod van 3,5 ton. We zijn er ons van bewust dat het geen makkelijke situatie is. Maar voor de veiligheid van de weggebruikers moest de rotonde aan de Meulebekestraat heel dringend worden aangepakt. De werken vorderen snel en we vragen dan ook begrip en geduld bij de huidige verkeerssituatie. De politiedienst Midow heeft de controles in deze straten opgevoerd. We blijven ijveren dat ze hier een verhoogd toezicht uitvoeren op zwaar vervoer en snelheid in de buurt van de Krekel-, Lampetten-, Bollewerp-, Dosse- en Kruisstraat”, besluit de schepen.

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.