Veld- en Buurtspoorweg- straat worden aangepakt

Burgemeester Steve Vandenberghe en schepen Erwin Feys in de Veldstraat, waar zowel wegdek als voetpad al langer aan een opknapbeurt toe waren. (MM)
Redactie KW

De voorbije jaren kreeg de Saswijk een nieuw uitzicht. Heel wat straten werden vernieuwd en een verkeerscirculatieplan werd ingevoerd. “De werken op het Sas krijgen nog dit en volgend jaar een vervolg met de heraanleg van de Veldstraat en een nieuwe slemlaag in de Buurtspoorwegstraat”, aldus schepen voor Openbare Werken Erwin Feys.

Bredene investeerde de voorbije jaren bijna 7 miljoen euro in de wijk Sas. Heel wat straten kregen in 2017 al een volledig nieuwe inrichting. Tijdens de eerste grote fase van het Masterplan Sas werden de Staessenstraat, Michel Vanden Wegheplein, Spaarzaamheidsstraat, Nieuwstraat, Coupurestraat en een deel van de Steenovenstraat en Henri Zwaenepoelstraat volledig heraangelegd.

Leefbaarheid

“Meer parkeerplaatsen en een nieuwe verkeerscirculatie zorgden voor een sterke verbetering van de leefbaarheid op de wijk”, vindt burgemeester Steve Vandenberghe. “Intussen krijgt ook de wijk rondom het sportcentrum, die ook bij Bredene-Sas hoort, een complete facelift. De werken in de Verenigingstraat, Toekomststraat, Watervliegpleinstraat, Vissersstraat, Kruisnetstraat en Spuikomlaan zijn volop aan de gang en verlopen volgens de vooropgestelde planning”, pikt schepen voor Openbare Werken Erwin Feys in.

De laatste fase van de vernieuwing van de Saswijk, met onder andere de Vaartstraat en een gedeelte van de Henri Zwaenepoelstraat, staat volgens de burgemeester in de volgende legislatuur op het programma. “Maar de heraanleg van het wegdek, in tarmac, en voetpad van de Veldstraat start binnenkort. Het gemeentebestuur trekt hiervoor 135.000 euro uit.

“Volgend jaar krijgt de Buurtspoorwegstraat een nieuwe slemlaag, die op dezelfde manier als deze in de Sluizenstraat wordt aangelegd. Het gaat hier om een investering van 550.000 euro. Ook het snelle verkeer in deze straat wordt aangepakt.”

Vorige week nog deden enkele bewoners van de Buurtspoorwegstraat hun beklag over het uitblijven van structurele maatregelen om de hinder door onder meer het zware verkeer op deze belangrijke verkeersas te beperken. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier