Parkeerinrichting ‘Domino’-pleintje roept vragen op: “Het is gewoon nog wat wennen”

De auto’s kunnen nu met de zijkant naar de winkels toe parkeren in twee keer twee rijen van drie. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Nogal wat Sijselenaars staan met grote ogen te kijken naar de werkzaamheden voor de heraanleg van het pleintje en de kruising aan ‘Domino’. Zeker de parkeerinrichting roept vragen op. “Daar kunnen nu 12 auto’s in vier rijen van drie staan. Het eindresultaat zal aantrekkelijk en veilig zijn”, zegt burgemeester Coens.

Tegen eind maart moet de herinrichting van de kruising Stationsstraat en Veldstraat en het daar gelegen ‘Domino’ pleintje – in de volksmond vaak zo genoemd vanwege de gelijknamige krantenwinkel – afgewerkt zijn. In de aanloop daarnaar rezen de voorbije maanden en weken bij Sijselenaars heel wat vragen over hoe een en ander nu precies in elkaar zit. Vooral de nieuwe inrichting van het parkeren op het pleintje voor de handelszaken, wat nu dus al mogelijk is, is voor velen onduidelijk.

Asverschuiving

“Voorheen was er een soort visgraatparkeren met de neus van de wagen in de richting van de winkels”, legt burgemeester Joachim Coens (CD&V+) uit. “Maar doordat we een asverschuiving in de weg hebben gerealiseerd was dit niet meer mogelijk. De auto’s kunnen nu met de zijkant naar de winkels toe parkeren in twee keer twee rijen van drie, dus voor in totaal twaalf parkeerplaatsen op het pleintje. Of ik de kritiek ken dat het onduidelijk is en nogal krap en smal is om in en uit te rijden? Ja, dat is me natuurlijk niet onbekend, maar ik denk dat het gewoon nog wat wennen is. Intussen zie ik dat de mensen toch al steeds meer correct parkeren op het pleintje.”

“Verder wordt heel de zone dus een zone 30 met langs de zijkanten kasseien waar zowel fietsers als voetganger zich over kunnen bewegen. We creëren ook een mooi nieuw middenplein in kasseien met daarin verwerkt een fontein en daarnaast komen er ook nog diverse ruimte groenvakken”, gaat Coens verder.

Opening op 11 mei

“En de beeldjes van kunstenaar Jef Claerhout worden ook mooi teruggeplaatst. Ook zitgelegenheden worden voorzien. Het zal een aangename pleisterplaats worden. In de Veldstraat richting Romeinse weg komt er een nieuw voetpad. De scholen en de nieuwe wijken willen we zo goed en veilig ontsluiten. Ik begrijp dat het nu misschien nog niet zo duidelijk is voor iedereen, maar ik ben ervan overtuigd dat het resultaat als aantrekkelijk, praktische en veilig zal beoordeeld worden. Op 11 mei plannen we een feestelijke opening van de nieuwe infrastructuur.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier