Openbaar onderzoek ringweg gestart

Gedeputeerde Ruimtelijke Planning Sabien Lahaye-Battheu.©(Foto GV)
Gedeputeerde Ruimtelijke Planning Sabien Lahaye-Battheu.©(Foto GV)
Redactie KW

AnzegemOp 17 december 2020 stelde de provincieraad de ruimte vast voor de realisatie van de Omleidingsweg in Anzegem om het dorpscentrum van Anzegem, Tiegem, Ingooigem en Vichte te ontlasten van zwaar verkeer. Vanaf 1 februari start het openbaar onderzoek en kunnen burgers terecht bij de provincie met adviezen, bezwaren of opmerkingen.

Na het bepalen van het tracé, werd het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt. Het tracé zal ten westen van de Lange Winterstraat liggen en via een brug over de spoorlijn Kortrijk-Oudenaarde lopen, waarna het de spoorlijn volgt en vervolgens afbuigt richting de Bevrijdingslaan.

“Bij de opmaak van het PRUP hielden we maximaal rekening met de rechtszekerheid en de vlotte bereikbaarheid van de landbouwbedrijven en andere betrokkenen”, aldus gedeputeerde Ruimtelijke Planning Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD).”Buiten maatregelen en verbeteringswerken voor de verkeersveiligheid en het vermijden van geluids- en wateroverlast, zal bekeken worden om het verlies aan landbouwgrond te compenseren door gronden te ruilen.”

Bijsturing plan

“Het openbaar onderzoek loopt van 1 februari t.e.m. 2 april 2021. Tijdens deze periode kan iedereen bezwaren, opmerkingen en suggesties indienen die behandeld worden door de Provinciale commissie voor ruimtelijke ordening (PROCORO). Op basis daarvan zal het plan al dan niet worden bijgestuurd en aan de provincieraad worden voorgelegd voor definitieve vaststelling. Na de definitieve vaststelling heeft de Vlaamse Regering de mogelijkheid om het plan alsnog te schorsen”, aldus de gedeputeerde.

“Het is al 40 jaar bezig dat er over de mobiliteitsproblemen in Anzegem gesproken wordt”, aldus schepen van Mobiliteit Christophe Vandererven (SAMENéén). Als je leefbare kernen wil, moet er werk gemaakt worden van een oplossing. Het zal altijd voor iemand niet goed zijn. Alleszins wil de provincie via constructief overleg, trachten de burgers te ontzorgen en een sluitende oplossing vinden.”

Opmerkingen

Wie adviezen, bezwaren of opmerkingen wil formuleren, moet die per brief verzenden naar de voorzitter van de Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening, provinciehuis Boeverbos, lokaal 3.01, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries of digitaal naar procoro@west-vlaanderen.be. Dit uiterlijk op 2 april 2021. Er komen digitale infovergaderingen op 9 (19u-20u30) en 13 (10u-11u30) februari. Begin maart organiseert de gemeente -indien de coronamaatregelen dit toelaten- een fysieke informatievergadering. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier