Nieuwe waterleidingen voor Leiewerken in Menen

Schepen Patrick Roose ter hoogte van de Waalvest, waar ook nieuwe waterleidingen worden aangelegd.©Wilfried Ossieur
Schepen Patrick Roose ter hoogte van de Waalvest, waar ook nieuwe waterleidingen worden aangelegd.©Wilfried Ossieur
Redactie KW

Om de dienstverlening te kunnen blijven verzekeren, moet het Vlaamse drinkwaterbedrijf De Watergroep naar aanleiding van de grote Leiewerken in Menen grote aanpassingswerken uitvoeren.

Onder meer de toevoerleidingen moeten worden aangepakt. Meer dan 1 km nieuwe drinkwaterleiding en een grote onderboring van de Leie ter hoogte van de Grondwetstraat staan de komende maanden op het programma.

Om meer te weten over het verloop van de werken, staken we eens ons licht op bij schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose. “De stedelijke diensten werkten samen met De Watergroep en haar aannemer een 8-fasenplan uit, om zo de hinder van de doortocht door het centrum van Menen en de bijhorende wegomleidingen zoveel mogelijk te beperken. De werken aan de parking De Poel zijn al opgestart. De komende weken schuift men op richting Waalvest en Rijselstraat.”

Steeds toegang naar ziekenhuis

“Na de krokusvakantie zijn de fasen 3 tot en met 6 aan de beurt. Daarbij dwarsen we eerst de Fabiolalaan om dan langs de noordkant van de rotonde Waalvest tot aan de Rijselstraat de leidingen verder aan te leggen. Als slot wordt de Rijselstraat gedwarst om aan te sluiten op de bestaande leidingen ter hoogte van het stadsmuseum ‘t Schippershof. De toegankelijkheid naar het ziekenhuis zal steeds gegarandeerd blijven.”

Einde voor paasvakantie

“Binnenkort ontvangen alle omwonenden een brief met de details van de faseringen en de daarbij horende data, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. De doelstelling is om nog voor de paasvakantie de werken af te ronden. Daarnaast geef ik nog mee dat we bewust tijdens de kalmere krokusvakantie rioleringswerken in de Wahisstraat plannen, ter hoogte van huisnummer 115. De straat zal er tijdelijk in 1 richting georganiseerd worden. De omleiding loopt via de Ieperstraat, Guido Gezellelaan, Volkslaan en Bruggestraat.

Gebruik makend van dezelfde omleiding zal er tijdelijk ook éénrichtingsverkeer zijn in de Ieperstraat aan de spoorweg, richting Geluwe. Met een kleine ingreep maken we de fietsoversteek vanuit het Wereldhof naar de Zandputstraat verkeersveiliger. Al deze werken zouden tegen het einde van de krokusvakantie afgewerkt zijn.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.