N-VA ijvert voor groene Steenbrugstraat

Voorzitter Roeland Houttekiet, bestuurslid en Stasegemnaar Niko Tanghe (GF)
Voorzitter Roeland Houttekiet, bestuurslid en Stasegemnaar Niko Tanghe (GF)
Redactie KW

N-VA Harelbeke heeft onlangs een voorstel gelanceerd om van de Steenbrugstraat een groene laan met bomen te maken. “Zo hebben we meteen een ecologischere toegangspoort tot Stasegem centrum”, vindt voorzitter Roeland Houttekiet.

Volgend jaar wordt in Stasegem een deel van de Steenbrugstraat heraangelegd. Het gaat om het stuk tussen de Beneluxlaan en de Generaal Deprezstraat. De Harelbeekse gemeenteraad zette daarvoor het licht op groen. De riolering wordt er vernieuwd en ook het wegdek wordt aangepakt. Omdat het ontwerp nog moet worden opgesteld, doet N-VA Harelbeke nu een eerste voorstel om van de straat een groene laan met een gezond evenwicht tussen veiligheid, parking en leefbaarheid te maken.

Raadslid Patrick Claerhout speelt al langer met het idee om de verkeersremmende maatregelen in de straat in een groene variant te gieten. “Ik denk daarbij niet aan een enorme bomenrij maar wel aan verschillende bomen op plaatsen waar versmald wordt. Zo wordt het verkeer vertraagd en blijft het veilig”, aldus Claerhout. “Zo hebben we meteen een groenere toegangspoort tot Stasegem centrum voor wie van Zwevegem onze stad binnenkomt”, pikt Roeland Houttekiet in als voorzitter van N-VA Harelbeke. “Nu rijden heel wat mensen een betonnen vlakte binnen met de bekende lelijke rood-witte bakken in het midden van de rijweg. Het is goed dat het stadsbestuur daar iets aan wil doen.”

Aangenamer vertoeven

Stasegemnaar en ondervoorzitter Niko Tanghe duidt het voorstel. “Een groene laan is niet alleen van belang voor zij die erdoor rijden: het zal zo ook aangenamer vertoeven worden voor de inwoners in de straat. We vroegen aan enkele inwoners hun mening over de snelheidsremmende maatregelen en ons idee werd gesmaakt. Wij zullen onze visie op tafel leggen bij het stadsbestuur en op het ontwerp toezien” (PVHZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.