Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis krijgt dubbelrichtingsfietspad

Waar het fietspad langs de woningen loopt zal een schrikstrook van 1,85 meter aangelegd worden tussen de rijweg en het fietspad. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Het Brugse stadsbestuur wil de verkeersveiligheid voor fietsers nog verhogen. Tussen de Pijpeweg in Sint-Kruis en de Vierscharestraat in de Damse deelgemeente Vivenkapelle komt er een dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed.

De stad kan daarvoor rekenen op steun van de Vlaamse overheid dankzij het Kopenhagenplan. Dat voorziet in een subsidie van 33% van de kosten.

Nu is het dubbelrichtingsfietspad op die plaats 1,80 meter breed. Waar het fietspad langs de woningen loopt zal een schrikstrook van 1,85 meter aangelegd worden tussen de rijweg en het fietspad. Het zal ook gedeeltelijk achter de bomen en de gracht aangelegd worden. Het fietspad zal meer ruimte geven aan de bomen en de extra gracht zal het water van de akkers opvangen. In totaal gaat het om de vernieuwing van 560 meter aan fietspad.

“Eerder hebben wij al de fietspaden tussen de Polderstraat en de Doornhut vernieuwd. In 2020 werd het fietspad opgewaardeerd tussen de R30, de ring rond Brugge en de kerk van Sint-Kruis. Zo wordt het veiliger fietsen voor het thuis-werkverkeer maar ook voor de leerlingen die dagelijks met de fiets naar school moeten.”

Gescheiden rioleringsstelsel

“Tijdens de werkzaamheden zal ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden. We voorzien ook veertien extra bomen. De werken starten begin volgend jaar en zullen 325.000 euro kosten. De stad zal nog 240.000 euro moeten bijdragen na aftrek van de subsidie in het kader van het Kopenhagenplan”, aldus burgemeester De fauw.

Hij benadrukt nog dat ze met de stad Brugge de voorbije maanden al heel wat aandacht hadden voor fietsinfrastructuur met onder meer de fietspaden in het Park Steevens, de vernieuwing van de fietspaden tussen de Gentpoort en Katelijnepoort, het nieuwe fietspad tussen Dudzele en Zeebrugge, de nieuwe fietsinfrastructuur langs het Kerkebeekpad en de tientallen straten die ingericht werden als fietsstraten waar de wagens achter de fietsers moeten blijven. (SR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier