Langdurige regenval speelt heraanleg van N8 parten: “Ondergrond te nat”

De langdurige regenval van de voorbije maanden speelt de heraanleg van de Ieperse Steenweg (N8) parten. © DM
Redactie KW

De langdurige regenval van de voorbije maanden speelt de heraanleg van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne parten. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is de ondergrond te nat om er met machines op te kunnen werken.

Sinds augustus 2022 werkt de aannemer op de Ieperse Steenweg voor de eerste fase. In deze fase wordt er gewerkt op de Ieperse Steenweg, tussen de grens met Alveringem en de Krommegracht in Veurne. Ook de voorbereidingen voor het inkokeren van de Vinkembeek, Krommegracht en Steengracht worden getroffen. Volgens de oorspronkelijke planning duren de werken van fase 1 nog tot midden 2024, maar het ziet ernaar uit dat deze planning aanzienlijk zal verschuiven.

Wachten op droge periode

“Door de vele regenval van de voorbije maanden is de ondergrond te nat geworden”, laat het AWV weten. “We moeten wachten op een periode van beter weer om de werken verder te zetten. Eerst moet de ondergrond uitdrogen voor we er weer met machines op kunnen werken. In grootteorde moeten we de fundering en asfaltlagen van de hoofdweg verder kunnen aanleggen, voor we met de verdere afwerking kunnen starten. Deze planning zal sterk afhankelijk zijn van het weer in de komende weken. Ook voor de werken in de Krommegracht en Steengracht is het waterpeil momenteel te hoog en moet gewacht worden tot de regenperiode voorbij is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier