Heuvelland investeert bijna 1 miljoen in landelijke wegen

Onder meer in de Wulvergemstraat wordt het wegdek aangepakt. © EF
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De gemeenteraad van Heuvelland keurde de aanbesteding voor het onderhoud van een aantal landelijke wegen in de gemeente goed. Dit jaar worden de funderingen, wegbermen en asfalt vernieuwd in de Brulozestraat, Terrierstraat, Smijterstraat, Kriekstraat en Wulvergemstraat.

Het gemeentebestuur van Heuvelland wil in 2024 werk maken van het onderhoud en de renovatie van een aantal landelijke wegen. Op de gemeenteraad van maandag 29 januari werden de gunningswijze en lastvoorwaarden van de aanbesteding goedgekeurd. “Naast het gewoon onderhoud en herstellingen wordt tweejaarlijks een grote renovatie voorzien van een aantal straten. Dit jaar gaat het over de Brulozestraat, Terrierstraat, Smijterstraat, Kriekstraat en Wulvergemstraat die aangepakt worden”, legt burgemeester Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) uit.

“Funderingen, wegbermen en asfalt worden vernieuwd. De raming van dit groot onderhoud bedraagt 840.000 euro. Daarnaast werd in de begroting nog 100.000 euro voorzien om extra te asfalteren. We investeren dit jaar dus bijna 1.000.000 euro in de landelijke wegen.”

Fiets- en wandeltoerisme

Oppositiepartij CD&V is tevreden met de intenties van het gemeentebestuur, maar blijkt waakzaam. “We vroegen de afgelopen jaren al meerdere keren bijkomend budget voor landelijke wegen”, aldus raadslid Geert Debergh (CD&V). “Vooral de wegen in het fietsnetwerk moeten dringend aangepakt worden, want die zorgen voor onveilige situaties. Nu er verkiezingen zijn, is er plots wel geld voor landelijke wegen. Dat is een goede zaak. Nu Heuvelland volop inzet op fiets- en wandeltoerisme verwachten we dat minstens die wegen in goede staat verkeren. We blijven vragen voor een langetermijnvisie van de gemeente, met meer zorg voor de staat van de landelijke wegen. Er zijn nog heel wat wegen die aangepakt moeten worden. Wij vragen versneld actie.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier