Grote hinder verwacht door onderhoudswerken Expresweg Brugge

Wegen en Verkeer verwacht grote hinder wegens onderhoudswerken aan de Expresweg (N31) in Brugge. In verschillende fases wordt het wegdek vernieuwd en worden twee bruggen gerenoveerd. Het verkeer op de Expresweg kan vanaf 1 maart tijdens de werken in beide richtingen doorrijden op één rijstrook, maar dat kan voor vertraging zorgen.

© Google maps
© Google maps

De Expresweg is toe aan een grondige opknapbeurt. In de loop van 2021 werkt Wegen en Verkeer er op verschillende locaties. In een eerste fase wordt er gewerkt op de weghelft richting kust, tussen de brug over Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371). Het volledige wegdek in deze zone wordt vernieuwd. Zodra de ene helft klaar is, starten de werken op de andere weghelft.

In het najaar wordt ook gewerkt ter hoogte van de Koningin Astridlaan. Een concrete timing voor die fase is er nog niet.

Voor de start van de werken worden eerst lokale putten hersteld op de N31. Dat gebeurt in de nachten van 25 en 26 februari telkens tot ‘s morgens 6.00 uur.

50 kilometer per uur

Vanaf 1 maart wordt dus ernstige hinder verwacht omdat het verkeer dan in beide richtingen over één rijstrook moet. Er geldt ook een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Tijdens de eerste fase tot en met mei is er ook hinder aan enkele op- en afritten van de Expresweg richting kust. Zo wordt de oprit aan de Oostendse Steenweg (N9) afgesloten. De afrit aan de Oostendse Steenweg en de afrit aan de Blankenbergse Steenweg (N371) richting kust zijn afwisselend afgesloten, een van de twee blijft dus altijd open. Richting E40 kan het verkeer van alle op- en afritten gebruikmaken.

Ook voor vrachtverkeer naar de haven van Zeebrugge wordt hinder verwacht. Voor wie van de E40 richting Zeebrugge rijdt, wordt in een omleiding voorzien via Aalter en Maldegem. Volgens de huidige planning duren de werken tot het najaar van 2021.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.