Goed nieuws voor de inwoners van Bulskamp: Pastorijweg volgende week weer open

De Pastorijweg is voorlopig nog afgesloten, maar daar komt verandering in. © JT
Redactie KW

Als alles volgens schema verloopt kunnen de inwoners van Bulskamp vanaf maandag 11maart Veurne opnieuw bereiken via de Pastorijweg.

Nog deze week wordt de Pastorijweg, die aansluit op de Bulskampstraat, volledig afgewerkt. Het gaat over een strook van enkele honderden meter waar riolering werd aangelegd en een nieuwe asfaltlaag moest gelegd worden. De inwoners moesten 12 kilometer omrijden om de N8 in de richting van Veurne te bereiken als ze Bulskamp wilden uitrijden. Naar Bulskamp rijden kon via de Presendestraat, een éénrichtingsweg die aansloot op de N8 maar Bulskamp maar uitrijden was andere koek. De handelaars waren niet opgezet met de lange duur van de werken aan de Pastorijweg, het gaat immers om een stuk weg van amper enkele honderden meter waar een elftal maanden aan gewerkt werd.

Ondertussen waren er ook werken gestart in de Bulskampstraat zelf, wat de toegankelijkheid naar het dorp nog een stuk moeilijker maakte. Volgende week maandag is hopelijk al veel ellende voorbij en kan men via de Pastorijweg het dorp verlaten. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier