Fase 1 heraanleg Bellegemsestraat gaat van start op 3 april

De kostprijs van het volledige riolerings- en wegenisproject bedraagt 6,4 miljoen euro © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Nu de voorbereidende nutswerken achter de rug zijn, gaat de heraanleg van fase 1 van de Bellegemsestraat op 3 april van start. Met de vernieuwing van zowel het wegdek, de voetpaden als de rioleringen verbetert de stad de verkeersveiligheid, doorstroming en de leefbaarheid van deze hoofdweg in Bellegem.

Om diverse technische (nutswerken, rioleringswerken, …) en praktische redenen (toegankelijkheid bewoners, omleidingsroutes, …) wordt de heraanleg van de Bellegemsestraat, een traject van 1,7 kilometer, opgedeeld in verschillende fasen. De eerste fase van de Bellegemsestraat loopt van het centrum van Bellegem (kruispunt Bellegemsestraat – Bellegemplaats) tot aan het Sportpad. Na de afwerking van fase 1 in het najaar 2024 volgen dan begin 2025 de volgende fasen, telkens opgedeeld in voorbereidende nutswerken en weg- en rioleringswerken. Fase 2: Doornikserijksweg tot kruispunt Leuzestraat/Manpadstraat van begin 2025 tot eind 2025. Fase 3: kruispunt Leuzestraat/Manpadstraat tot Sportpad van midden 2025 tot midden 2026. Fase 4: Straatje en deel Roodhuisweg van eind 2025 tot eind 2026.

Tijdens de werken zal de werfzone volledig afgesloten zijn voor verkeer. De woningen en handelszaken zullen enkel te voet bereikbaar zijn. Meer info op www.kortrijk.be/bellegemsestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier