Eerste spadesteek voor nieuwe parking in Spanjestraat: “Nood aan extra parking”

V.l.n.r. Chris Verhaeghe, Jeroen Vermeersch, Heidi Ballyn, Martine Zoete, Francesco Vanderjeugd, Krist Vancoillie, Joeri Deprez en Gwendolyn Vandermeersch. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Met de eerste spadesteek werd zopas het startschot gegeven voor de aanleg van een nieuwe parking in de Spanjestraat. De parking sluit met een brug over de Mandel aan op het nabijgelegen sportterrein van SK Oostnieuwkerke en bevindt zich ook op wandelafstand van het ontmoetingscentrum en het centrum van de gemeente.

“We kochten het stuk grond in de Spanjestraat in 2018 aan voor de aanleg van voorzieningen van openbaar nut”, weet burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

“De parking moet tegen de lente van volgend jaar af zijn”

“Naast de aangekochte grond liggen de terreinen van voetbalclub SK Oostnieuwkerke. Ook het huidige ontmoetingscentrum Zonneheem ligt op een boogscheut van het aangekochte terrein. Dat bood tal van mogelijkheden. Om tot een gedragen toekomstplan te komen, gingen we de baan op. Uit onze rondvraag bleek dat vooral de hoge parkeerdruk bij momenten voor problemen zorgt. Bij activiteiten in Zonneheem, evenementen in het dorpscentrum of bij voetbalmatchen zoeken bezoekers parking in de omliggende straten. Dat zorgt voor onveilige situaties en ongemakken voor de buurtbewoners. Er bleek dus nood aan extra parking.”

“De nieuwe parking zal een zeventigtal plaatsen tellen en wordt uitgerust met plaatsen voor personen met een handicap en laadinfrastructuur”, aldus de burgemeester. “Voorts voorzien we ook verlichtingsarmaturen en extra waterbuffering.”

430.000 euro

“Met een brug over de Mandel zal de parking aansluiten op het nabijgelegen sportterrein van SK Oostnieuwkerke, het huidige Zonneheem, het dorpscentrum en het toekomstige ontmoetingscentrum. Ook bezoekers van zorgvoorziening Kerckstede en van vrije basisschool De Touwladder kunnen gebruikmaken van de nieuwe parkeergelegenheid. Zowel Kerckstede als de school bevindt zich immers op wandelafstand. De nieuwe parking zal in totaal 430.000 euro kosten en moet tegen de lente van volgend jaar af zijn”, gaat burgemeester Francesco Vanderjeugd voort.

Het gemeentebestuur schreef een overheidsopdracht uit en stelde vervolgens lokaal aannemer Vancoillie-Tanghe aan voor de uitvoering van de werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier