Dit zijn de 9 grote werven op de West-Vlaamse wegen na het bouwverlof: “De trompetaansluiting in Kortrijk liep door het regenweer enkele maanden vertraging op”

Nu zijn er nog 9 grote werven op de West-Vlaamse wegen. Her en der komt daar wat hinder bij. © iStock
Camille Jonckheere

Na het bouwverlof worden op verschillende wegenwerven in West-Vlaanderen de werken hervat. Her en der komt daar opnieuw de nodige hinder bij kijken. “Nu zijn er nog 9 grote werven op de West-Vlaamse wegen. Een aantal zijn nog maar net op gestart, maar een deel ervan zit er ook bijna op. De grootste opgelopen vertraging is wellicht voor de werken bij de trompetaansluiting in Kortrijk door het vele regenweer”, vertelt Eveline Vandecaetsbeek van Agentschap Wegen en Verkeer.

Op maandag 12 augustus komt het bouwverlof in West-Vlaanderen officieel ten einde. Verschillende grote werken op onze wegen worden dan hervat. Zo ook de werken om de N49 in Damme om te vormen tot een autosnelweg. “De werken liggen er op dit moment nog op schema. Daardoor moet het verkeer wel in beide richtingen over slechts één brede rijstrook rijden”, zegt Eveline Vandecaetsbeek van Agentschap Wegen en Verkeer.

“De oorspronkelijke timing voor de trompetaansluiting in Kortrijk om de werken tegen eind 2024 klaar te krijgen, zal niet meer lukken”

De grootste werf van West-Vlaanderen bevindt zich wellicht in Kortrijk, waar er een trompetaansluiting wordt voorzien tussen de A19 en de R8. Die werken gingen al van start op 8 augustus 2022, maar liepen al enige tijd serieuze vertraging op. “Daar zit het lang aanhoudende regenweer voor een groot deel tussen. De oorspronkelijke timing om alles af te werken tegen eind 2024 is niet langer haalbaar. Midden september gaat de volgende fase van start en kan het verkeer over de nieuwe brug maar er zal nog hinder zijn door overige werken. Het einde van de werken is nu voorzien in voorjaar 2025.”

In Veurne wordt de Ieperse Steenweg heringericht en is de fasewissel voorzien voor eind september. De werken aan de N36 in Belgiek, een gehucht in Deerlijk zitten nu in hun tweede fase. In september gaat de volgende fase van start. De werken aan de Kezelberg in Wevelgem zijn nog maar op 6 augustus gestart. En vanaf maandag 19 augustus gaan de asfalteringswerken op de E17 tussen Kortrijk-Oost en Aalbeke van start. Eind augustus moet de eerste fase van de werken aan de Spermaliestraat in Middelkerke klaar zijn en die werken liggen voorlopig mooi op schema.

Bijna klaar

Vanaf 2 september gaat de laatste fase van de werken aan de Ringlaan in Wenduine, een deelgemeente van De Haan van start. Ook de werken aan de N35 tussen Veurne en De Panne zijn zo goed als klaar. “Er is zo goed als geen hinder meer voor het verkeer van die werken”, besluit Vandecaetsbeek.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier