Anderhalf jaar omrijden tussen Wevelgem en Moorsele: “Ingrijpende werken gepland”

Tot voorjaar 2022 wordt er gewerkt op grondgebied deelgemeente Wevelgem waar beide zijiden van de Roeselarestraat een verhoogd fietspad krijgen. (foto SLW)
Stefaan Lernout

Op 8 november starten er ingrijpende werken in de Roeselarestraat, gedurende niet minder dan anderhalf jaar zal de doortocht tussen Wevelgem en Moorsele onderbroken zijn.

Volgende maandag starten er werken op het einde van de Roeselarestraat. Die zullen duren tot in het voorjaar van 2022. Daarna wordt ook de Warandestraat onder handen genomen. Die werken zullen duren tot april 2023. Daardoor zal de doortocht tussen Wevelgem en Moorsele ongeveer anderhalf jaar onderbroken zijn. Het gaat om een van de grootste wegenisprojecten in deze legislatuur.

“Er zijn verschillende aanleidingen voor deze ingrijpende werken”, legt schepen van Openbare Werken Stijn Tant uit. “Onder meer op het gebied van waterzuivering. In de Warandestraat wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het vuil water wordt afgevoerd naar een waterzuiveringsstation en het regenwater naar een naburige waterloop.”

Verhoogde fietspaden

Daarnaast is het de gelegenheid om een verkeersveilige en fietsvriendelijke omgeving aan te leggen. “Met deze werken zorgen we voor een veilige verbinding, voor automobilisten en vooral voor fietsers”, zegt schepen van Mobiliteit Lobke Maes. “Het tweerichtingsfietspad in de Warandestraat en Roeselarestraat maakt plaats voor een verhoogd éénrichtingsfietspad langs beide zijden van de rijweg van anderhalve meter breed.”

“Ook het kruispunt met de Vinkestraat en de Ezelstraat wordt veiliger gemaakt. In de Warandestraat worden twee parkeerhavens met mobipunten aangelegd, waar de verschillende vervoersmiddelen zoals de auto, de bus of de fiets samenkomen.”

Anderhalf jaar omleiding

In eerste instantie zullen de werken dus op het grondgebied van deelgemeente Wevelgem plaatsvinden. Tot 13 december wordt de Roeselarestraat tot aan het kruispunt Vinkestraat/Ezelstraat aangepakt. Van 1 december tot 14 januari het kruispunt zelf. Daarna tot 1 maart de Roeselarestraat tot aan de Paridaanstraat. Dat is het plan. Omleidingen naar Moorsele verlopen in eenrichtingsverkeer.

Van Moorsele naar Wevelgem via de Vrijstraat en de Moorselestraat. Naar Moorsele via de Roterijstraat, de Gullegemstraat, de Rijksweg, de Hondschotestraat en de Secretaris Vanmarckelaan. Fietsers kunnen de Moorselestraat/Vrijstraat gebruiken in beide richtingen.

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier