Absurde situatie: nieuwe wegmarkering voor straat die in juli opengebroken wordt

© CL
© CL
Christophe Lefebvre

De inwoners van Groot-Menen hadden het al opgemerkt: de wegmarkeringen ondergaan allemaal een opfrisbeurt. Broodnodig, zoveel is zeker maar in Rekkem deed het wel de wenkbrauwen fronsen. Binnen enkele weken wordt de straat er immers opnieuw opengebroken. “Een jammerlijke vergissing”, klinkt het bij zowel Agentschap Wegen & Verkeer en de gemeente.

Busstroken, fietsbanen en alle andere wegmarkeringen aanwezig in de grensstad, worden allemaal van een nieuwe, witte laag verf voorzien. Arbeiders werken zich uit de naad om niet alleen de weg veiliger te maken maar eveneens om de hinder voor iedereen zo laag mogelijk te houden.

Vrijdag was een eerste stuk van de Moeskroenstraat in Rekkem aan de beurt en ook maandag was het één en al bedrijvigheid. Het duurde dan ook niet lang alvorens de bewoners van de Moeskroenstraat zich afvroegen waarom net die straat van een nieuwe laag verf werd voorzien, wetende dat de toplaag vanaf 1 juli volledig wordt verwijderd. Agentschap Wegen en Verkeer houdt het bij een vergissing en schuift de verantwoordelijkheid door naar de aannemer, die meteen werd gesommeerd de werken te stoppen. Ook in het stadhuis werd met enige verbazing naar de opfriswerken gekeken.

Geen zicht op de planning

“Helaas zijn zowel de schilderwerken als de wegenwerken die weldra zullen beginnen, de verantwoordelijkheid van het Agentschap” klinkt het bij Schepen van Openbare Werken Patrick Roose. “Als stad hebben wij daar weinig aan te zeggen. Wij hebben bijvoorbeeld geen zicht op de planning van de schilderwerken, anders hadden we hen daar op voorhand al voor kunnen verwittigen. Blijkbaar is men hier nogal haastig aan het werk gegaan en moet er intern wat fout zijn gelopen in de communicatie.”

Markant detail: maandagmorgen begon men aan de schilderwerken ter hoogte van het informatiebord, dat het openbreken van de straat aankondigt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.