Vlotte doorsteek voor voetgangers in Torhout

De doorsteek start aan de ingang van het vroegere grootwarenhuis Carrefour op de Parking Hofstraat. Hier met burgemeester Kristof Audenaert (links) en schepen Hans Blomme. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Vandaag maandag of ten laatste morgen dinsdag gaat in Torhout een handige doorsteek open tussen de Hofstraat-parking en de Zuidstraat. De verbinding kan gebruikt worden door voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand.

De doorsteek bevindt zich langsheen het vroegere Carrefour-warenhuis op de Parking Hofstraat. “We hebben ledverlichting aangebracht, zodat de donkere verbinding vlot bruikbaar is”, zegt schepen van Openbare Werken Hans Blomme. “Zoals bekend is de Carrefour er gesloten en hebben we het bouwvallige pand met de stad aangekocht om het af te breken en de parking aan de Hofstraat te verruimen.”

Met dat afbreken van het vroegere grootwarenhuis wordt gewacht totdat de wegwerkzaamheden in de Hofstraat af zijn. Vermoedelijk kan de sloophamer in juni zijn werk doen. De afbraak zal gebeuren door de gespecialiseerde firma Monseré uit Meulebeke.

“Dankzij de nieuwe doorsteek kun je te voet heel snel van de Parking Hofstraat naar de Zuidstraat”, aldus burgemeester Kristof Audenaert. “Dat is een pluspunt voor onder andere de handelszaken in de Zuidstraat. Die liggen voortaan binnen handbereik van de Parking Hofstraat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier