Verkeerslichten op druk kruispunt maken plaats voor proefrotonde

Redactie KW

Op het drukke Ieperse kruispunt van de Brugseweg en Kalfvaart hebben de roestende palen met verkeerslichten plaatsgemaakt voor een voorlopige rotonde. Het gaat om een proefopstelling van het stadsbestuur, waarbij de komende maanden – misschien zelfs jaren – nagegaan wordt of een rotonde beter is voor de doorstroming en veiligheid.

Burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) gaf aan dat deze rotonde bij de “kleine ring” richting industriezone en het Jan Yperman Ziekenhuis een pak frustratie moet wegnemen. “Je kon in minder drukke periodes soms nodeloos staan wachten voor een rood licht en tijdens spitsmomenten konden de vele afslagbewegingen leiden tot een verminderde doorstroming.”

Positieve reacties

Het stadsbestuur wil ook cijfers en een evaluatie van de ‘normale’ situatie na corona. Pas daarna wordt de knoop doorgehakt: een definitieve rotonde of slimme verkeerslichten.

Het gaat om de tweede Ieperse proefrotonde in anderhalf jaar, na de eerste proefrotonde op het kruispunt van de Meenseweg en Steverlyncklaan. Die zal er nog minstens enkele jaren blijven in afwachting van een definitieve beslissing voor de heraanleg van de Meenseweg. “We merken dat die rotonde een gunstig effect heeft op de snelheid en de doorstroming vanuit de Steverlyncklaan. De reacties zijn heel positief”, besluit Talpe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.