Vanaf 1 september camerabewaking in nieuwe fietsenstalling aan Roeselaars station

Jos Remaut

Twee camera’s zullen er permanent filmen en hun beelden doorseinen naar het Security Operations Center van de NMBS. Die beelden kan de politie zo nodig opvragen.

Treinreizigers kunnen al twee maanden hun fietsen stallen in de nieuwe fietsenstalling op de hoek van de Beversesteenweg en de Sint-Amandsstraat. Deze fietsenstalling is een stuk comfortabeler dan de oude, want ze is met bredere rekken uitgerust. Maar nu wordt ze ook veiliger, want ze wordt doorlopend met camera’s bewaakt. Dit zal fietsendieven of vandalen beslist afschrikken, maar als er dan toch nog een feit gebeurt, dan zal de dader allicht ook makkelijker kunnen worden opgespoord.

Niettemin blijven de medewerkers van fietspunt Eco-Velo én de gemeenschapswachten van de stad Roeselare een oogje in het zeil houden. En wie zijn fiets in de fietsenstalling plaatst, bevestigt die het best met een stevig slot (bij voorkeur een U-vormig beugelslot) aan het fietsrek.

Deze nieuwe camera’s mogen daarenboven niet verward worden met de camera die de stad Roeselare binnenkort installeert op het kruispunt van de Jules Lagaelaan en de Ardooisesteenweg. Die is bedoeld om hardleerse automobilisten te vatten. Dit kruispunt is immers voor doorgaand autoverkeer verboden, maar vele chauffeurs lappen dit verbod aan hun laars omdat ze opzien tegen de grote en moeilijke omweg die ze moeten maken na de afsluiting van deze doorgang die van oudsher bestond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.