https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tom en Lily manen bestuurders tot voorzichtigheid aan

© (Foto JCR)
© (Foto JCR)
Redactie KW

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) onthulde bij het pas heraangelegd kruispunt op ‘De Vijfwegen’ in Staden 2 grote levensechte poppen. Tom en Lily zorgen volgens schepen van mobiliteit Geert Moerkerke (Open Vld) op een ludieke manier voor meer verkeersveiligheid.

“Het kruispunt op De Vijfwegen kreeg recent een grondige opknapbeurt”, weet schepen Moerkerke. “Daarbij werd niet alleen de rijweg aangepakt, maar ook de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers. Goed voor een investering van 170.000 euro, waarvan 25.000 euro gesubsidieerd werd door de Vlaamse overheid”. “Als Vlaams minister van Mobiliteit is verkeersveiligheid voor mij een topprioriteit”, pikt minister Peeters in, “Ik heb daarbij bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker. Met de her aanleg van dit kruispunt werkten we samen met het lokale bestuur een gevaarlijke verkeerssituatie – vooral voor de schoolgaande jeugd – weg”.

“Om die verkeersveiligheid extra te benadrukken plaatsten we 2 levensgrote poppen aan beide zijden van de weg bij de oversteekplaats aan de basisschool”, vertelt schepen Moerkerke. “Tom en Lily zien er uit als echte kinderen, Ze moedigen voorzichtigheid aan door hun omvang, echtheid en opvallend uiterlijk. De poppen zijn een nieuwe vorm van 3D-bewegwijzering die niet alleen efficiënt is, maar vooral ook op een ludieke manier zorgt voor meer verkeersveiligheid en bescherming van kinderen in de schoolomgeving. Hun leuke ontwerp en de vrolijke kleuren ogen zeer kindvriendelijk en springen al van ver in het oog”.

Minister Peeters – op werkbezoek in de regio – nam met het Stadens schepencollege ook een aantal mobiliteitsdossiers door. “In overleg met de minister gingen we dieper in op een aantal lopende vraagstukken rond verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de dorpskernen van onze gemeente”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) uit. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.