https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stadsbus van de toekomst trok even door Roeselare

Griet Coppé samen met een delegatie van het bedrijf Alstom.© (foto Jos)
Griet Coppé samen met een delegatie van het bedrijf Alstom.© (foto Jos)
Redactie KW

De afgelopen week kon je de Aptis door het centrum van de stad zien rijden. Het gaat om een 100 procent elektrische bus die in verschillende steden werd getest.

De bus reed afgelopen week door het stadscentrum. Zaterdag was de eerste dag. Aan boord een delegatie van het bedrijf Alstom en schepen van Mobiliteit Griet Coppé. Het gaat om de Aptis, een 100 procent elektrische bus van het bedrijf Alstom, waarmee proefritten gemaakt worden in tal van Vlaamse steden, waaronder ook in Roeselare.

De e-bus is opvallend toegankelijk voor rolstoelgebruikers en met zijn kleine draaicirkel gemaakt voor stedelijke omgevingen. “Hij kan parkeren als een krab”, zegt Robert Seghers, business development director van Alstom. De bus is 12 meter lang en beschikt over 18 zitplaatsen. Hij is 2, 51 meter breed en kan in totaal 95 passagiers vervoeren. Stoppen bij bushaltes gaat ook vlotter door zijn dubbele as. Tijdens de proefrit was mobiliteitsschepen Griet Coppé onder de indruk. Ze ziet heel wat voordelen. Zo is de inrijplaats voor gehandicapten een plus-punt. Het is natuurlijk zo dat het stadsbestuur hier wellicht het laatste woord heeft in samenspraak met De Lijn.

(foto Jos)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.