Staden stelt eerste regenboogpad voor: “In elke dorpskern één”

Het regenboogpad werd alvast ingewandeld.©JOKE COUVREUR
Het regenboogpad werd alvast ingewandeld.©JOKE COUVREUR
Redactie KW

De gemeente liet in de omgeving van de Vrije Basischool op De Vijfwegen een eerste regenboogpad aanleggen. Volgens schepen van openbare werken Geert Moerkerke (Open Vld) is het pad niet alleen belangrijk voor de zichtbaarheid van de schoolgaande kinderen, maar ook om aandacht te vragen voor diversiteit. Het pad is het eerste van een reeks geplande regenboogpaden in de gemeente.

“Het regenboogpad vervangt het oude zebrapad door een kleurrijk alternatief ter hoogte van vrije basisschool De Brug!”, vertelt schepen van openbare werken Geert Moerkerke (Open Vld). “De officiële lijnen van een zebrapad worden daarbij aangevuld met tussenlijnen in de kleuren van de regenboog. Zo blijft de oversteekplaats rechtsgeldig en conform de wegcode en zorgt het kleurenpalet voor extra zichtbaarheid bij de automobilisten. Op die manier worden ze ook aangemaand om extra voorzichtig te zijn in de schoolomgeving.

Tegelijkertijd vragen we ook om aandacht voor diversiteit en de acceptatie van onder andere lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners. De aanleg van het regenboogpad kadert in het regenboogcharter dat de gemeente in 2017 ondertekende. Daarbij engageerde het gemeentebestuur zich om een lokaal regenboogbeleid op poten te zetten”.

Eentje in elke dorpskern

“Het pad op De Vijfwegen is een eerste van een reeks regenboogpaden die er in onze gemeente komen”, weet de schepen. “We hebben de ambitie om in elke dorpskern een regenboogpad aan te leggen. Die zouden er komen in de Meulebroekenlaan in Oostnieuwkerke, in de De Carninstraat in Staden en in de Van Arteveldestraat en de Dorpsstraat in Westrozebeke.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.