Stad Roeselare huurt parking in Louis Leynstraat om zo kortparkeren gemakkelijker te maken

Brecht Van Mullem (directeur De Vlieger), schepenen Nathalie Muylle en Stefaan Van Coillie bij de parking die ze huren in de Louis Leynstraat. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Elke dag rijden heel wat auto’s aan en weg in de Louis Leynstraat in Rumbeke. Dat komt door de nabijheid van twee scholen (SBS De Vlieger en Vrije Basisschool De Verrekijker), kinderopvangen KIDZ Lucy en KIDZ Jane en het Psychiatrisch Verzorgingstehuis (PVT) Valckeburg. Om een oplossing te bieden aan de grote parkeerdruk, huurt de stad vanaf 15 april het parkeerterrein op de hoek met de Kloosterstraat.

“De Louis Leynstraat ligt in de kern van een levendige zone in Rumbeke, waar veel ouders tijdens de spitsmomenten een veilige plek zoeken om hun baby of kind af te zetten of op te halen. Ook bezoekers van het PVT Valckeburg hebben vaak moeite om een parkeerplaats te vinden in de buurt. We zagen als stad de kans om dit probleem aan te pakken, door de parking, vandaag in privéhanden, te huren”, verduidelijkt schepen Nathalie Muylle.

Kortparkeren

De parking zal vooral van pas komen voor kortparkeren, zoals het afzetten en ophalen van kinderen of een kort bezoek aan het PVT Valckeburg. Bewoners zullen er ’s avonds en buiten de schooldagen gebruik van maken.

“We voeren op schooldagen tussen 7.30 en 18 uur een regeling van kortparkeren in (maximaal 30 minuten met blauwe parkeerschijf). Tijdens het weekend en in vakantieperiodes is de parkeerdruk aanzienlijk lager. Dan kunnen buurtbewoners ook voor langere periodes hun wagen hier parkeren”, aldus nog schepen Stefaan Van Coillie.

Tijdelijke huurovereenkomst

De stad zal het terrein vanaf 15 april huren en inrichten als parking. Het betreft een tijdelijke huurovereenkomst van één jaar, die verlengd kan worden. (TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier