Sint-Maartensscholen zien (nog) geen verbetering na aanpassen tijdschema De Lijn: “Leerlingen blijven te laat op school komen”

Het schoolbusprobleem in de zuidelijke Westhoek blijft momenteel nog altijd aanslepen. © Archief TP
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Het was voorzien voor 6 november, maar De Lijn voerde al op 2 oktober een aanpassing van 5 minuten door op bepaalde buslijnen naar Ieper. De wijziging zou er moeten voor zorgen dat leerlingen wel op tijd op school arriveren, iets wat tot nu niet het geval is. “We merken helaas nog geen grote verbetering.”

Sinds 1 september komen in Ieper dagelijks heel wat leerlingen te laat op school door de nieuwe busregeling van De Lijn. Na klachten voerde de busmaatschappij enkele aanpassingen door. Zo liet De Lijn de bussen op de lijnen 71 en 711 ook via de Rijselpoort en de Oudstrijderslaan rijden. Zo kunnen leerlingen van het college en Immaculata daar afstappen, waardoor ze minder ver moeten wandelen naar school.

Ook zouden de bussen vanaf 6 november vijf minuten eerder vertrekken. De maatregel werd echter vervroegd ingevoerd en dat vanaf 2 oktober. “We merken op dit moment helaas nog geen grote verbetering”, zegt Matthias Archie, coördinerend directeur van de scholengemeenschap Sint-Maartensscholen. “Leerlingen die met die lijnen naar school komen, blijven dus te laat op school komen. We wachten nu nog enkele dagen af en zullen dan opnieuw reageren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier