Petitie voor auto’s op Konterdambrug: “Omzet sterk gedaald”

Sabine en Jurgen verzamelden samen al meer dan 700 handtekeningen. ze krijgen de steun van gemeenteraadsleden Karel Labens en John Crombez.© Jeffrey Roos
Sabine en Jurgen verzamelden samen al meer dan 700 handtekeningen. ze krijgen de steun van gemeenteraadsleden Karel Labens en John Crombez.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zo’n 700 buurtbewoners uit de wijken Konterdam en Stene tekenden een petitie waarbij de uitbaters van buurtwinkel Spar in de Gistelsesteenweg en Bakkerij Danny in de Nieuwedokstraat vragen om autoverkeer op termijn opnieuw toe te laten over de Konterdambrug.

De Konterdambrug over de A10 werd begin februari afgebroken nadat de brug in het verleden onherstelbare schade opliep door aanrijdingen. Gemotoriseerd verkeer is er al verboden sinds 20 december 2019. “Wij hebben altijd gehoopt dat er op termijn een nieuwe brug zou komen waarbij autoverkeer opnieuw toegelaten zou worden”, vertelt Sabine Devolder (48) uitbater van Bakkerij Danny.

Jurgen De Clercq (48) van buurtwinkel Spar volgt de stelling van Sabine. “We hebben onze omzet de laatste jaren zien dalen, net door het wegvallen van het autoverkeer over de brug”, zegt de man.

Te veel nadelen

Gemeenteraadsleden John Crombez en Karel Labens (Vooruit) steunen het initiatief van het duo. “Wij werden gevraagd of wij de actie wilden helpen ondersteunen”, vertelt Karel Labens. “Die mensen hebben overschot van gelijk. Het weren van gemotoriseerd verkeer heeft meer nadelen dan voordelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier