Parko plaatst openbare fietspompen in Kortrijk

Redactie KW

Sinds kort staan er op drie plaatsen in de binnenstad van Kortrijk openbare manuele fietspompen.

Ze worden geplaatst door het sociale fietsbedrijf Mobiel in opdracht van én op kosten van het stedelijke parkeerbedrijf Parko. “Het is immers een van de doelstellingen van Parko om met de opbrengsten van het autoparkeren ook het gebruik van de fiets te stimuleren en te zorgen voor goede stallingen en andere accommodatie voor fietsen”, aldus schepen van Mobiliteit Marc Lemaitre (SP.A), tevens voorzitter van Parko.

Manueel of elektrisch

Er worden twee soorten openbare fietspompen geplaatst. Op de Veemarkt, op de Grote Kring en aan de voorkant van het station staan sinds vorige week manuele pompen. De gebruikers moeten zelf pompen. Van de week komt er ook een elektrische fietspomp aan de fietsenstalling bij het nieuwe museum Texture in de Noordstraat. Eens de werken op Overleie achter de rug zijn, zal ook deze stadswijk een elektrische fietspomp krijgen.

“In de nabije toekomst zal er nog geïnvesteerd worden in openbare fietspompen in de randgemeenten. Ze zullen geplaatst worden op centraal gelegen plaatsen”, aldus nog Marc Lemaitre. (AXV-foto JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.