Parking achteraan woningen moet einde maken aan verkeerschaos in Komenstraat

Met ingang aan de bakkerij in de Komenstraat is er nu een toegangsweg voorzien naar de achterkant van de woningen in diezelfde Komenstraat. © MD
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

De bewoners van de Komenstraat in Wijtschate kunnen voortaan hun wagen parkeren achteraan hun woning. Daardoor komt er meer ruimte vrij voor het kruisend verkeer in de straat die vooral bekend is omwille van het zwaar vervoer van aardappelen van en naar Clarebout Potatoes in Waasten en Nieuwkerke. “We benaderen met de komende aanpassing zo goed als de optimale verbetering”, duidt de Heuvellandse burgemeester Wieland De Meyer.

De verkeerschaos en de daaraan gekoppelde woordenwisselingen tussen de burgemeester van Heuvelland en Mesen zijn ondertussen genoegzaam bekend. Maar na ruim drie jaar is er dan toch een oplossing. “Er is nu met ingang aan de bakkerij in de Komenstraat een toegangsweg naar de achterkant van de woningen in de Komenstraat. Zo kunnen tot dertig auto’s van de openbare weg verdwijnen waardoor een betere verkeersstroom mogelijk wordt.”

De toegangsweg werd aangelegd via de opritlaan van de privéparkings. “Deze strook is voorzien van betonnen grasdallen waardoor de bewoners hun wagen kunnen parkeren op hun domein. Het is aan hen om nog een paar aanpassingen te doen om dat vlot te kunnen doen.” Deze maatregel moet de verkeerschaos in de straat zo goed als definitief oplossen. Eerder werden uitwijkstroken aangelegd en werd een zone 30 ingevoerd.

Afspraken met Clarebout Potatoes

“Niet onbelangrijk zijn ook de afspraken die we maakten met het aardappelbedrijf Clarebout Potatoes. Zij sturen hun vrachtwagenchauffeurs die vanuit het binnenland komen via Kortrijk en Rijsel naar de recente aangelegde weg aan de Seulestraat in Nieuwkerke.”

Met Nieuwkerke is meteen de naam van de gemeente gevallen met een zo goed als identieke verkeerssituatie als in Wijtschate/Mesen. Burgemeester Wieland De Meyer is zich daarvan bewust. “We voorzien om de Korte Mooiaardstraat te verbreden waardoor de vrachtwagens komende vanuit Dranouter niet langer de bocht aan de Heirweg moeten nemen om het aardappelverwerkend bedrijf te bereiken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier