Parkeerdruk op de Nieuwe Markt in Wevelgem neemt zienderogen toe

Carlo De Winter (Groen) maakt zich zorgen over de parkeerdruk op de Nieuwe Markt. © Kristof Desmet
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Tijdens de gemeenteraad kwam Carlo De Winter (Groen) tussen over de parkeerdruk op de Nieuwe Markt, de parking aan de overkant van het station. “De parkeerdruk is er het voorbije jaar toegenomen”, aldus Carlo. “Vroeger vond je er bijna altijd vrije parkeerplaatsen. Nu niet meer.”

“Die parking staat heel erg vol, ook ’s avonds. Blijkbaar is dat heel recent. Ik ben er een paar keer gepasseerd. Het lijkt dat sinds de komst van het nieuwe appartementsgebouw de parkeerdruk erg hoog is. Als we de grote heraanleg van het centrum doen, waar het aantal parkeerplaatsen zal verdwijnen en we verwijzen naar de grote parking op de Nieuwe Markt, dan hebben we wel een probleem als het daar nu al vol staat. Als het Hoppinpunt (de merknaam voor een mobipunt met een aanbod aan verschillende vervoermogelijkheden, red.) de nodige aantrekkingskracht heeft, dan zullen er wagens bijkomen die in deze omgeving een plaatsje zullen zoeken. De druk zal nog groter worden. Klopt het dat de ondergrondse parking van dit appartementsgebouw amper gebruikt wordt? Zijn er mogelijkheden om de parkeerdruk op deze zone terug te dringen?”

Reactie schepen

“Ik stelde zelf ook op geregelde tijdstippen vast dat de parking op de Nieuwe Markt onder druk aan het komen is”, reageert schepen van Mobiliteit Lobke Maes (CD&V). “Ondertussen is op het eerste deel recent blauwe zone ingevoerd. Er wordt daar ook niet zo ordentelijk geparkeerd. Misschien moeten we daar iets aan doen. “We moeten eerst enkele objectieve cijfers verzamelen en dan zien wat we gaan doen om die plaats op een optimale manier te gaan benutten. Het Hoppinpunt moet nog worden geïnstalleerd.”

Kantoren

Op de Nieuwe Markt zijn ook de kantoren gevestigd van SW+, de woonmaatschappij voor Kortrijk en Wevelgem. “We hebben ook opgevraagd om hoeveel personeelsleden het daar gaat”, aldus de schepen. “Cijfers heb ik nog niet gekregen.” Sowieso parkeren de medewerkers hun auto in de buurt op de Nieuwe Markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier