Nieuwe fietspaden en groter buscomfort voor Tieltse leerlingen

© Foto Ronny Neirinck
Redactie KW

Vlaams minister Hilde Crevits beloofde tijdens een werkbezoek nieuwe fietspaden en een groter buscomfort voor leerlingen.

Vier jaar nadat de mobiliteit van de leerlingen uit de scholengemeenschap Molenland een eerste keer werd doorgelicht, nam men de verkeerssituatie weer grondig onder de loep. De resultaten werden voorgelegd aan Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit, die stelde dat de Tieltse scholen met hun aanpak van de problematiek model staan voor Vlaanderen.

Zij meldde dat nog in 2014 de aanleg van de fietspaden in de Bruggestraat in Ruiselede een aanvang neemt en dat de subsidies voor de fietspaden tussen Tielt en Deinze (7 miljoen euro) ook goedgekeurd werden. Werden op basis van de enquête van 2010 in overleg met De Lijn betere rijtijden bedongen, dan zal men nu vooral mikken op een groter comfort.

Het busgebruik in de regio Tielt ligt spectaculair hoger dan het Vlaams gemiddelde en dat zorgt voor overvolle bussen. Voorts hoopt men de oversteekplaatsen aan zowel de Ruiseleedse en als Tieltse ring fietsveiliger te kunnen inrichten. (ART)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.