Nieuw kampeerautoterrein met 42 plaatsen feestelijk geopend in Blankenberge

© WK
Redactie KW

In Blankenberge is deze week het ‘Floreal Camperpark’ geopend. Het nieuwe kampeerautoterrein aan de Floreal telt 42 plaatsen.

De kampeerauto, ‘camper’ of ‘motorhome’ rukt ook in ons land verder op: vorig jaar stonden er in België 197.000 geregistreerd. “Het aantal ingeschreven kampeerauto’s in ons land, is de laatste jaren met bijna een derde gestegen. Ook aan de kust zit deze vorm van toerisme sterk in de lift, en het aanbod kan de vraag niet volgen. Investeren in staanplaatsen is dus broodnodig”, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.Floreal Group kreeg van de provincie West-Vlaanderen 150.000 euro subsidies voor de aanleg van het camperpark. Bij Floreal zien ze het als een aanvulling op het bestaande kampeertoerisme. “Naast onze vakantieparken, baten we met de Floreal Group immers ook verschillende campings uit. Maar aan de kust hadden we er nog geen”, zegt Joël Baert van Floreal Blankenberge.

Dit is het eerste camperpark van de Floreal Group. “En we waren ervan overtuigd dat het een succes zou worden: de parking rechtover ons vakantiedomein staat immers ook altijd vol. Maar omdat daar geen voorzieningen zijn, mag je daar met een kampeerauto niet overnachten“, aldus nog Joël Baert. Ook burgemeester Daphné Dumery (N-VA) is blij met de investering. “Blankenberge is een populaire badstad waar iedereen welkom is, en voor autokampeerders is dit een ideale uitvalsbasis.”

Ook in andere badplaatsen komen er overigens kampeerautoplaatsen bij: het aanbod aan de kust werd ondertussen uitgebreid met acht plaatsen op Camping Veld & Duin in Bredene, vijftien nieuwe plaatsen op Camping Zeester in Middelkerke en 56 op de Kompas Camping in Nieuwpoort. De komende jaren worden er ook nog nieuwe kampeerautoterreinen gerealiseerd in Westende en De Panne. “Alles samen goed voor 170 extra overnachtingsplaatsen aan de kust“, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu. Volgens Westtoer is het kampeerautotoerisme een van de snelst groeiende vormen van toerisme, en is de kust een populaire bestemming. “De kampeerauto betekent een stukje vrijheid: vakantiegangers die met de camper reizen, toeren graag rond om te ontdekken. Aan zee besteden ze gemiddeld 50 euro per persoon per nacht“, aldus nog Sabien Lahaye-Battheu. De kampeerauto is tot slot ook minder seizoensgebonden. “Het zorgt voor een verlenging van het zomerseizoen”, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier