https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mobiliteitsplan in laatste fase: Rumbeke krijgt vijftiental fietsstraten

Het kruispunt aan bakkerij ‘t Kapoentje wordt op korte termijn aangepakt. © Google Streetview
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De stad Roeselare stelde maandagavond haar plannen rond mobiliteit in Rumbeke voor. Zo wil het stadsbestuur maar liefst vijftien fietsstraten realiseren.

Het nieuwe mobiliteitsplan van Rumbeke krijgt stilaan vorm. Het stadsbestuur stelde maandagavond tijdens de commissie ruimte het actieplan voor dat door de aangestelde circulatiemanager werd opgesteld.

STOP-principe

“Daarbij wordt het STOP-principe, waarbij in prioritaire volgorde aandacht wordt geschonken aan stappers, trappers, openbaar verover en privaat vervoer, als leidraad gehanteerd”, aldus schepen Griet Coppé (CD&V).

In het actieplan werden acties op korte, middellange en lange termijn opgenomen. Zo wil de stad verschillende kruispunten aanpakken. Op korte termijn komen er aanpassingen aan het kruispunt Oekensestraat-Wervikhovestraat en ook het kruispunt aan ’t Kapoentje in de Rumbeeksesteenweg wordt binnenkort duidelijker ingericht.

Lokaal fietsnetwerk

Een andere belangrijke ingreep is het uitbreiden van de zone 30 in Rumbeke. De stad wil meer ruimte en comfort geven aan de voetgangers. Voor de fietsers wordt een lokaal fietsnetwerk uitgestippeld met een vijftiental fietsstraten.

In het actieplan werd ook rekening gehouden met het openbaar vervoer. Zo wil de stad een Hoppinpunt ter hoogte van het Kerkplein realiseren. Daar is het de bedoeling dat weggebruikers gemakkelijk kunnen overschakelen naar een ander vervoersmiddel.

Infomomenten

De stad stapt op 26 en 27 oktober naar de bewoners van Rumbeke toe en stelt tijdens verschillende infomomenten de plannen rond mobiliteit in de deelgemeente voor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.