Leiestraat een week afgesloten voor afbraak gewezen café De Boucherie

De afbraakwerken van het pand naast het stadhuis zal nog gans de week duren.©Luc Vanthuyne LVW
De afbraakwerken van het pand naast het stadhuis zal nog gans de week duren.©Luc Vanthuyne LVW
Redactie KW

De drukke Leiestraat in het stadscentrum van Wervik is sinds maandagvoormiddag 15 februari afgesloten voor het doorgaand verkeer. Aannemer Bintein uit Izegem startte met de laatste fase van de afbraak van het al lang leegstaande handelspand vlak naast het stadhuis.

Jarenlang was in het pand café De Boucherie gevestigd. In mei 2014 heropende de zaak als restaurant Bella Roma, dat in augustus echter al failliet ging. Na het overlijden van eigenaar Marc De Guffroy uit Roeselare lieten zijn erfgenamen de verkoop over aan een immokantoor. De vraagprijs bedroeg 155.000 euro. De stad kocht het pand uiteindelijk voor 105.000 euro.

De bistro naast het stadhuis is inmiddels met de grond gelijk gemaakt. In de plaats komt er een groene zone. (Foto LVW)

Groen plekje

Aanvankelijk was het de bedoeling om er een nieuwbouw neer te poten met op de gelijkvloerse verdieping een starterswinkel en erboven kantoren voor de stadsdiensten. Die piste werd verlaten. Het dossier sleepte al een tijdje aan. Na de sloop komt er nu een mooi, groen plekje midden in de stad.

De sloopwerkzaamheden zijn intussen al een paar weken bezig. Nu gaan ze de laatste fase in. De afbraak zal de rest van de week duren. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier