Interparking overweegt nieuwe parking voor 700 auto’s aan achterkant station Brugge

© gf
Piet De Ville

Parkinguitbater Interparking denkt ernstig na over de bouw van een bijkomende ondergrondse parking van zeven verdieping onder de bestaande Oesterparking aan de achterkant van het station in Brugge.

Het was Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) die in de marge van een uiteenzetting over het shoppingbeleid in de stad wees op de plannen van Interparking voor een bijkomende ondergrondse parking. “Het eerstvolgende belangrijke parkeerproject is uiteraard de opening van de ondergrondse parking onder het Albertpark, met een capaciteit voor 635 auto’s. Die opening wordt voorzien tegen de paasvakantie van volgend jaar”, verduidelijkt De fauw.

Zeven verdiepingen

“Samen met Interparking gaan we de parkeerdruk in deze nieuwe parking goed opvolgen. Mocht blijken dat die parking ook erg vlug vol loopt en er dus nood zou zijn aan bijkomende parkeergelegenheid, dan kijkt Interparking uit naar een uitbreiding van de Oesterparking aan de achterkant van het station. Het idee zou dan zijn om onder die bestaande bovengrondse parking een ondergrondse parking te realiseren met zeven verdiepingen. Dan zou een capaciteit van zo’n 700 plaatsen gerealiseerd kunnen worden. Interparking heeft daarvoor al bodemproeven laten uitvoeren en het blijkt technisch mogelijk te zijn op deze locatie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.