Herstellingswerken aan de Leffingebrug

Rondom de Leffingebrug worden werken uitgevoerd. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

De Leffingebrug is momenteel onderbroken voor gemotoriseerd verkeer vanwege herstellingswerken en het vervangen van de dukdalven. Deze werken zullen duren tot 22 maart.

Een stap om de infrastructuur langs de Vaartdijk Noord te verbeteren wordt gezet door De Vlaamse Waterweg nv, met een reeks grootschalige werken rondom de Leffingebrug. Dit project omvat niet alleen het herstel en de vervanging van dukdalven, maar ook de vernieuwing van de oeververdediging langs de Vaartdijk Noord.

In de eerste fase, tot 22 maart, ligt de focus op het herstel en gedeeltelijk vervangen van dukdalven aan de Leffingebrug. Twee dukdalven worden volledig vervangen, terwijl twee anderen grondig hersteld worden. Een grote kabelkraan wordt ingezet op de Leffingebrug om deze delicate operatie mogelijk te maken.

De tweede fase omvat het herstel en de vernieuwing van 400 meter oeververdediging langs de rechteroever van het Kanaal Passendale-Nieuwpoort, van de Dorpsmolenstraat tot aan de Nieuwe Burgweg. Gedurende de werkuren wordt de Vaartdijk Noord afgesloten voor doorgaand verkeer, maar buurtbewoners kunnen in overleg met de aannemer de werfzone passeren. Lokale omleidingen worden in overleg met de lokale politie geregeld. Fietsers en voetgangers kunnen echter nog steeds door, zij het met de fiets aan de hand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier