Hellhole voor Brugse fietsers wordt aangepakt

Stefan Vankerkhoven

De verkeersonveilige Vossensteert en Bossuytlaan in Assebroek worden eindelijk heraangelegd. Het Brugs stadsbestuur gaf zopas het groen licht voor die ingrijpende werken.

Al jarenlang zijn Bossuytlaan en Vossensteert voor fietsers een hellhole. Zwakke weggebruikers worden er als snelheidsremmers voor automobilisten misbruikt. Ook het Brugs stadsbestuur beseft dat de toestand er onveilig is. Al in februari 2018 kregen de bewoners een voorontwerp voor een gewijzigde verkeeerssituatie ter inzage. Na inspraak werden de ontwerpplannen op een aantal punten aangepast.

Extra verkeersplateaus

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) meldt ons dat de gewijzigde plannen voor deze omgeving goedgekeurd zijn. De Bossuytlaan krijgt een verkeersplateau in asfalt, zodat automobilisten gedwongen worden hun snelheid af te remmen.

De middenberm, de ventweg en de boomvakken blijven behouden. In de nabijheid van het plateau wordt in beide rijrichtingen een elektronisch snelheidsindicatiebord geplaatst dat de snelheid van het aankomend verkeer aangeeft.

Ook de Vossensteert krijgt een extra verkeersplateau, voorbij het kruispunt met de Veltemweg. Ook de voetpaden worden er aangepakt. Om de zichtbaarheid te verhogen wordt de aansluiting met Ter Lo versmald en loodrecht aangesloten op de Vossensteert.

Bredere parkeerzones

De rijweg in de Sint-Kristoffelstraat en de Schoolstraat krijgt een nieuwe toplag in asfalt, de breedte wordt aangepast voor een vlot tweerichtingsverkeer. Om het parkeren veiliger te maken worden ook de parkeerzones bereder.

Mercedes Van Voclem gaat nu via een openbare aanbesteding op zoek naar een aannemer die deze werken kan uitvoeren in 2020. Tegelijkertijd zullen in de nabijgelegen Zevencotedreef en de Weidebeekstraat de nutsleidingen vernieuwd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.