Heel wat openbare werken aan de gang en op til in Harelbeke

Redactie KW

Zo wordt er gewerkt aan de N36 en in de Deerlijksestraat en zal de rotonde in Stasegem enkele dagen worden afgesloten.

Aannemer Tibergyn voert van 18 tot en met 22 april asfalteringswerken uitt aan de rotonde Generaal Deprezstraat, Veldrijk, Politieke Gevangenenstraat in Stasegem. De rotonde wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. Er wordt zware hinder verwacht. Omleiding is voorzien via Stasegemdorp, Spinnerijstraat, Venetiëlaan, Berkenlaan, Acacialaan, Stasegemsesteenweg en omgekeerd. Het plaatselijk verkeer zal tot aan de rotonde kunnen rijden.

Werken in Deerlijksestraat

In opdracht van Infrax worden nog tot en met 29 april, afhankelijk van de weersomstandigheden, werken uitgevoerd in de Deerlijksestraat tussen de Zuidstraat en de N43 Gentsesteenweg. Er wordt ook daar zware hinder verwacht. Er is eenrichtingsverkeer in de Deerlijksestraat. Het verkeer zal vanuit de N43 (Gentsesteenweg) kunnen rijden richting N36, Deerlijk en industriezone ‘De Geit’. Omgekeerd is het verboden voor alle verkeer. Verkeer komende vanuit de richting Deerlijk dient een omleiding te volgen via de N36 – N43. Plaatselijk verkeer zal door kunnen tot en met het kruispunt Deerlijksesteenweg – Zuidstraat.

Wegenwerken Harelbeke

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer voert aannemer Pickavet dringende werken uit op de N36 in Harelbeke in de richting van de E17 tussen de rotonde Koperen Ketel en de Beversestraat. Het gaat om herstellingswerken aan het talud met opvoer van aarde. De werken worden, afhankelijk van de weersomstandigheden, uitgevoerd van 7 tot en met 22 april.

Ter hoogte van de rotonde zullen de fietsers het linkerfietspad moeten volgen tot aan de oversteek met de Beversestraat. Het autoverkeer op de N36 richting Gent moet overdag rekening houden met filevorming door vrachtwagens die aarde lossen. Er zal een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km per uur gelden.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.